Nieuw : set ‘Herinnering aan Holland’

Nieuw in mijn collectie kommen is een set van twee kommen ‘Herinnering aan Holland’ De decoratie is geïnspireerd op het gedicht van Marsman ‘Herinnering aan Holland’. De kommen worden per twee in een doosje aangeboden met het gedicht erbij verpakt in het Nederlands en het Engels.

 

Tentoonstelling ‘Van Heinde en Verre’

Van 9 mei t/m 20 september 2015 deelname aan de tentoonstelling ‘Van Heinde en Verre’ in de Kunsttuin in Veenhuizen. Andere keramisten o.a. Petri Voet, Marianne van de Breeden, Yuk Kan Yeung, Rita van de Vegt, Judith Reedijk.

Feestelijke opening op zondag 12 mei om 15.00 u.

www.kunsttuin.nl

Openingstijden wo. t/m zo. van 12.00 – 17.00 u.

SERVIES  – porselein – voor de  A- klasse  van de verpleegden. Vorm en decoratie  geïnspireerd op het volgende citaat uit het boek ‘Het Pauperparadijs’,  geschreven door Suzanna Jansen.

“Wy allen dachten, dat de bevordering tot de A-klasse, door de verpleegden op grooten prys zou worden gesteld, vooral om de groote voordeelen, die er voor de ‘gelukkigen’ uit voort zouden vloeien. Immers, ze kregen een Zondagsch ‘pakje’ , schoenen, op Zondagmiddag mochten ze wandelen, ze aten van een gedekte tafel, uit steenen borden, dus niet uit geëmailleerde schalen……….Gedekte tafels en steenen borden bleken al heel gauw uit den booze. Immers ze dachten dat ze te weinig kregen in die borden. Toen ze eenige dagen deze borden in gebruik hadden, kwamen ze vragen de blikken schalen weer te mogen ontvangen, omdat ze dan een grootere hoeveelheid ( hun volle portie met een ‘toren’  er op) in ééns voor zich hadden. En of men hun ook al zeide, dat zij hun borden steeds konden bijvullen en niet minder voeding ontvingen, het hielp niet: ze zagen liever  een groote hoeveelheid tegelijk. En dit waren nog wel de beste en meest ontwikkelde verpleegden.”  (citaat uit brieven  van directeur Faber van het Eerste Gesticht – uit het archief van Veenhuizen  blz. 182 en 183 van Het Pauperparadijs)

De schalen en bekers lijken  op de geëmailleerde schalen en kroezen waaraan de verpleegden  uit de A-Klasse de voorkeur gaven. De kommen symboliseren de eigenheid van de karakters  van de verpleegden en de decoratie staat voor de weg die men meestal  moest afleggen om in Veenhuizen te komen:  Van Heinde en Verre. De gouden lijnen zijn geïnspireerd op Kintsukuroi – een Japanse ambachtskunst van het repareren van gebroken keramiek met goud; het eert de geschiedenis van het object, het is bedoeld als een inspirerende, hoopvolle metafoor  om te ‘dealen’ met de problemen in het leven. Je kunt er zelfs mooier dan ervoor uitkomen!

Tentoonstelling a baker’s dozen 2014

Opening op 20 september om 11.00 u.door burgemeester Koos Janssen. 20 en 21 september, en 27 en 28 september. P’Arts – Ruimte voor Kunst Zeist, Antonlaan 185 in Zeist. Zat/zon 11.00 – 17.00 u.

Tijdens beide weekenden ben ik zelf aanwezig; mijn werk is daar te zien en te koop. Andere deelnemende keramisten zijn o.a. Riet Bakker, Brigitte Reuter,Paul Werner, Klaartje Kamermans, Wied en Diederik Heyning, Corrien Ridderikhoff.

Keramiekcursussen in Midden Portugal

Komende zomer hebben we weer een nieuw cursusaanbod in Portugal. De cursus draaitechnieken vindt plaats van 16 t/m 20 juni 2014. Docent is Kees Agterberg. De cursus porselein draaien en decoreren is dit jaar van 11 t/m 15 augustus 2014 Ik geef deze cursus samen met collega keramist Kees Agterberg. Veel leren en ontspannen in een mooie omgeving. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
U kunt u via onderstaande website opgeven voor één van onze cursussen.

www.aceramica.nl

Deelname Grote jubileumtentoonstelling Nederlandse Vakgroep Keramisten

Van 7 oktober t/m 2 november 2014 organiseert de NVK in het kader van haar 40-jarig jubileum een grote overzichtstentoonstelling van al haar leden in de Bergkerk te Deventer. Tevens is er een nevenprogramma met demonstraties en masterclasses. Mijn werk zal er ook te zien zijn. Al het werk kan tijdens de expositie verkocht worden.

Tentoonstelling ‘Op water en brood’

Van 3 mei t/m 5 oktober 2014 doe ik mee aan de tentoonstelling ‘Op water en brood’ in Veenhuizen, Hospitaallaan 19. Een groot assortiment kommen, schalen en vazen van diverse keramisten is te zien en te koop. Tegelijkertijd is er in de beeldentuin een beeldententoonstelling. Zie voor meer informatie www.judithreedijk.nl

Speciaal voor twee; een keramiekworkshop voor 2 personen

Met ingang van maart 2014 kunt u in mijn atelier terecht voor een keramiekworkshop voor 2 personen.

Uw vriend, vriendin, partner, zus of broer eens willen verrassen met iets speciaals; pottenbakken, servies decoreren, vrij boetseren? Aan u de keuze.

Na een korte demonstratie gaat u zelf aan de slag. Aansluitend kunt u bij Guusjes – een restaurant vrijwel naast het atelier – terecht voor een heerlijke lunch,een diner of zomaar een klein hapje en drankje.

Duur van de workshop: 2 uur. Totaal ongeveer 3 1/2 uur.
Prijs: vanaf € 125,- inclusief 2 werkstukken, een cadeau en eten & drinken bij Guusjes.
Datum en tijd: in overleg

Voor meer informatie of een afspraak bel even naar 06 49116438

Tentoonstelling ‘Kopjes geven’

Van 5 mei t/m 27 oktober doe ik mee aan de tentoonstelling ‘Kopjes geven’ in Keramiekwerkplaats Reedijk, Hospitaallaan 9 in Veenhuizen. Behalve een zeer divers assortiment ‘kopjes’ zijn er ook beelden en reliëfs te zien in de Beeldentuin. Het is een verkoopexpositie.
Openingstijden: donderdag t/m zondag 12.00 – 17.00 u.

Thematentoonstelling – Ode aan de Natuur

Van 26 mei tot 15 juli doe ik mee aan een buitententoonstelling in Van Gimborn Arboretum Doorn, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Keramisten met het Arboretum.

www.nvk-keramiek.nl
www.gimbornarboretum.nl

Samenwerking met Keramiste Petri Voet

Sinds enige tijd werk ik samen met keramiste Petri Voet. Draaien, monteren en decoreren heeft eind 2012 geresulteerd in de BonbonVase en de Ballon Rouge .

Beide objecten zijn te zien en te koop in Galerie Zone in Leiden, L’art du Feu in Rotterdam, bij Galerie Loes en Reinier, kunstuitleen Zwolle en kunstuitleen Friesland. En natuurlijk ook in mijn eigen atelier.