Mijn werk in de museumwinkel van keramiekmuseum Princessehof

Sinds 2018 is mijn werk ook te zien en te koop in de museumwinkel van het Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden. Met name mijn celadonkommen en vazen hebben een prachtige plek gekregen in de museumwinkel.

Nieuw!! Porseleinen kommen bestellen in 2019!

Nieuw!!!!!! 

Vanaf januari 2019 is het mogelijk mijn kommen te bestellen via een email. Afhalen in mijn atelier is mogelijk; ook is er de mogelijkheid van verzending.

De Tango – een set van 2 porseleinen kommen –  49,- per set ,

‘Herinnering aan Holland’ – een set van 2 porseleinen kommen – per set 49,- inclusief het gedicht van Marsman.

Bloembekers – Flor, 45,- per set

‘Herinnering aan Holland’ permanent te koop in galerie Terra en galerie Loes en Reinier

In galerie Terra in Delft en bij galerie Loes en Reinier in Deventer zijn mijn kommen ‘Herinnering aan Holland’ , de ‘Tango’ en mijn bloembekers permanent en op voorraad te koop.

‘Herinnering aan Holland’  bestaat uit een set van 2 porseleinen kommen, waarvan de decoratie is geïnspireerd op het gedicht van Marsman ‘Herinnering aan Holland’ .In een doosje verpakt wordt ook het gedicht – ook in een prachtige Engelse vertaling – van Marsman erbij geleverd.

De ‘Tango’ is een set van 2 porseleinen kommen, die – door een vervorming op het juiste moment aan te brengen –  in elkaar passen. ‘Tango’ is muziek, een dans, en betekent letterlijk ‘ik raak je aan’ ( van het Latijnse werkwoord tangere). Ze worden ook in een passend doosje verpakt.

Keramiekcursussen in midden Portugal

Alweer 5 jaar geleden zijn collega keramist Kees Agterberg en ik begonnen met het opstarten van de ateliers van A ceramica; een mogelijkheid om keramiekcursussen te volgen voor beginners en gevorderden tussen de bergen, bossen en wijngaarden van midden Portugal.Een prachtige omgeving, fijn om in te werken en ook volop te genieten van het mooie weer.

Ook dit jaar zijn er weer draaicursussen te volgen : van 16 juli t/m 20 juli, en 23 juli t/m 27 juli 2018. In de 2e week kan er ook gekozen worden voor het handvormen. www.aceramica.nl

Romeins pottenbakker in het Archeon

In 2018 begint er weer een nieuw seizoen in het Archeon – themapark voor de prehistorie, de middeleeuwen en de Romeinse tijd

Alweer 10 jaar ben ik in het seizoen op de dinsdagen en zondagen werkzaam in het Archeon als Romeins pottenbakker. Erg bijzonder om te doen. Een uitdaging om op de dinsdagen de scholieren het ambacht van pottenbakken te laten zien : het draaien op de pottenbakkersdraaischijf. De Romeinen hebben de draaischijf niet uitgevonden; vanuit het verre oosten kwam het gebruik van de draaischijf naar het huidige Nederland toe. Op de zondagen bevolken vooral gezinnen het Archeon.

Nieuwsgierigheid – tentoonstelling – verbinding tussen keramiek en wetenschap

Locatie : De Oude Hortus – Lange Nieuwstraat in Utrecht

1 – 30 oktober 2016

Deelnemers: 18 keramisten

Mijn nieuwsgierigheid ging uit naar de vraag: is er een fles te maken van porseleinklei met een hals van glas? Samen met meesterglasblazer Gert Bullée zijn we gaan experimenteren. Word het buigen of barsten? Misbaksels vormden de basis voor een nieuwe uitdaging: een porseleinen hals op een glazen flesvorm.

Nieuw : set ‘Herinnering aan Holland’

Nieuw in mijn collectie kommen is een set van twee kommen ‘Herinnering aan Holland’ De decoratie is geïnspireerd op het gedicht van Marsman ‘Herinnering aan Holland’. De kommen worden per twee in een doosje aangeboden met het gedicht erbij verpakt in het Nederlands en het Engels.

 

Tentoonstelling ‘Van Heinde en Verre’

Van 9 mei t/m 20 september 2015 deelname aan de tentoonstelling ‘Van Heinde en Verre’ in de Kunsttuin in Veenhuizen. Andere keramisten o.a. Petri Voet, Marianne van de Breeden, Yuk Kan Yeung, Rita van de Vegt, Judith Reedijk.

Feestelijke opening op zondag 12 mei om 15.00 u.

www.kunsttuin.nl

Openingstijden wo. t/m zo. van 12.00 – 17.00 u.

SERVIES  – porselein – voor de  A- klasse  van de verpleegden. Vorm en decoratie  geïnspireerd op het volgende citaat uit het boek ‘Het Pauperparadijs’,  geschreven door Suzanna Jansen.

“Wy allen dachten, dat de bevordering tot de A-klasse, door de verpleegden op grooten prys zou worden gesteld, vooral om de groote voordeelen, die er voor de ‘gelukkigen’ uit voort zouden vloeien. Immers, ze kregen een Zondagsch ‘pakje’ , schoenen, op Zondagmiddag mochten ze wandelen, ze aten van een gedekte tafel, uit steenen borden, dus niet uit geëmailleerde schalen……….Gedekte tafels en steenen borden bleken al heel gauw uit den booze. Immers ze dachten dat ze te weinig kregen in die borden. Toen ze eenige dagen deze borden in gebruik hadden, kwamen ze vragen de blikken schalen weer te mogen ontvangen, omdat ze dan een grootere hoeveelheid ( hun volle portie met een ‘toren’  er op) in ééns voor zich hadden. En of men hun ook al zeide, dat zij hun borden steeds konden bijvullen en niet minder voeding ontvingen, het hielp niet: ze zagen liever  een groote hoeveelheid tegelijk. En dit waren nog wel de beste en meest ontwikkelde verpleegden.”  (citaat uit brieven  van directeur Faber van het Eerste Gesticht – uit het archief van Veenhuizen  blz. 182 en 183 van Het Pauperparadijs)

De schalen en bekers lijken  op de geëmailleerde schalen en kroezen waaraan de verpleegden  uit de A-Klasse de voorkeur gaven. De kommen symboliseren de eigenheid van de karakters  van de verpleegden en de decoratie staat voor de weg die men meestal  moest afleggen om in Veenhuizen te komen:  Van Heinde en Verre. De gouden lijnen zijn geïnspireerd op Kintsukuroi – een Japanse ambachtskunst van het repareren van gebroken keramiek met goud; het eert de geschiedenis van het object, het is bedoeld als een inspirerende, hoopvolle metafoor  om te ‘dealen’ met de problemen in het leven. Je kunt er zelfs mooier dan ervoor uitkomen!

Tentoonstelling a baker’s dozen 2014

Opening op 20 september om 11.00 u.door burgemeester Koos Janssen. 20 en 21 september, en 27 en 28 september. P’Arts – Ruimte voor Kunst Zeist, Antonlaan 185 in Zeist. Zat/zon 11.00 – 17.00 u.

Tijdens beide weekenden ben ik zelf aanwezig; mijn werk is daar te zien en te koop. Andere deelnemende keramisten zijn o.a. Riet Bakker, Brigitte Reuter,Paul Werner, Klaartje Kamermans, Wied en Diederik Heyning, Corrien Ridderikhoff.

Keramiekcursussen in Midden Portugal

Komende zomer hebben we weer een nieuw cursusaanbod in Portugal. De cursus draaitechnieken vindt plaats van 16 t/m 20 juni 2014. Docent is Kees Agterberg. De cursus porselein draaien en decoreren is dit jaar van 11 t/m 15 augustus 2014 Ik geef deze cursus samen met collega keramist Kees Agterberg. Veel leren en ontspannen in een mooie omgeving. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
U kunt u via onderstaande website opgeven voor één van onze cursussen.

www.aceramica.nl