Bij galerie Terra in Delft

Bij galerie Terra in Delft zijn permanent te zien en te koop mijn kommen : 

De Tango

De ‘Tango’ is een set van twee porseleinen kommen, die – door een vervorming op het juiste moment aan te brengen – in elkaar passen.
‘Tango’ is muziek, een dans, en betekent letterlijk ‘ik raak je aan’. Ze worden in een passend doosje verpakt.

Herinnering aan Holland

‘Herinnering aan Holland’ bestaat uit een set van twee porseleinen kommen, waarvan de decoratie is geïnspireerd op het gedicht van Marsman ‘Herinnering aan Holland’.
In een doosje verpakt wordt dit gedicht – ook in een prachtige Engelse vertaling – van Marsman erbij geleverd.

Bloembekers

koffiebeker – porselein
theekom – porselein

Mijn werk in de museumwinkel van keramiekmuseum Princessehof – Ru-penselenbakje

Sinds 2018 is mijn werk ook te zien en te koop in de museumwinkel van het Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden. Met name mijn celadonkommen en vazen hebben een prachtige plek gekregen in de museumwinkel. Tevens is de kommenset ‘Herinnering aan Holland’  hier verkrijgbaar.

Vanaf heden is in de museumwinkel ook een replica te koop van een topstuk uit de museumcollectie; het zogenaamde Ru-penselenbakje; in al zijn bescheidenheid is dit penselenbakje een topstuk van formaat. Tot nu toe zijn wereldwijd slechts 79 stukken Ru-keramiek bekend. Ru werd tussen 1086 en 1106 speciaal gebakken voor de Chinese keizer. Ru is vaak eenvoudig van vorm en niet gedecoreerd. De kleur van het gecraqueleerde, groengrijze celadonglazuur wordt heel poëtisch ‘de hemel na een regenbui’ genoemd.

Geïnspireerd op dit Ru-bakje heb ik een schaaltje ontworpen en gemaakt voor het Keramiekmuseum Princessehof. De schaaltjes worden in een doosje aangeboden met een flyer waarop bovengenoemde informatie.

Keramiekcursussen in midden Portugal

Alweer ruim 5 jaar geleden zijn collega keramist Kees Agterberg en ik begonnen met het opstarten van de ateliers van A ceramica; een mogelijkheid om keramiekcursussen te volgen voor beginners en gevorderden tussen de bergen, bossen en wijngaarden van midden Portugal. Een prachtige omgeving, fijn om in te werken en volop te genieten van het mooie weer.

Ook dit jaar zijn er weer draaicursussen te volgen  www.aceramica.nl